Ημερίδα για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας και τη διαγνωστική μονάδα για το παιδί «Σπύρος Δοξιάδης».

Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου η επιστημονική ημερίδα για τις Ειδικές Mαθησιακές Δυσκολίες.

Ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν θέματα γύρω από τις Μαθησιακές Δυσκολίες, με πρώτη την κα. Μαρία Διαμαντή, Λογοπεδικό – Ψυχογλωσσολόγο, η οποία αναφέρθηκε στη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου και μαθησιακών δυσκολιών.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Καραγιαννάκης, Μαθηματικός, έκανε εκτενή αναφορά στη σημασία και στους τρόπους αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών στα μαθηματικά, ανάλογα με το μαθηματικό προφίλ του κάθε μαθητή. Η κα. Φωτεινή Ζωγράφου, Εργοθεραπεύτρια, ανέπτυξε το θέμα: «Δυσλειτουργία οπτικής και οπτικοκινητικής αντίληψης ως παράγοντες δυσκολιών στην ανάπτυξη προγραφικών και γραφοκινητικών δεξιοτήτων» ενώ, τέλος, την ημερίδα έκλεισε με την εισήγησή της για τις Μαθησιακές Δυσκολίες μέσα στην κανονική τάξη η κα. Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, συνεργάτιδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας. Το συντονισμό της επιστημονικής ημερίδας είχε ο κ. Φώτης Μωρόγιαννης, Ψυχίατρος – Δρ. Ιατρικής Παν/μιου Ιωαννίνων.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *